Matični broj: 21592315
PIB: 112027601

Mi se brinemo o sigurnosti vašeg sajta
Vi se fokusirajte na svoje poslovanje

24/7 zaštita sajtova od

kompletna zaštita sajta podrazumeva: bezbednosni nadzor, antimalware skeniranje, redovna kontrola i zaštita svih funkcionalnih delova,
ukratko – kompletna sigurnosna podrška!

Da li je WordPress siguran?

WordPress sitem je sam po sebi dovoljno siguran i na njemu rade neki od najboljih programera na svetu. 

Svaki WordPress sajt se sastoji od sledećih stvari:

WordPress CMS

Tema (templejt)

Plugini (dodaci)

Baza podataka

Domen

Hosting server

Moj sajt samo stoji na internetu, šta će mi održavanje?

Upravo sama činjenica da je sajt javno dostupan na internetu znači da je dostupan i svim hakerima, virusima i botovima. Hakovanje ili brisanje nije najgore što može da se desi vašem sajtu. Ukoliko neko uspe da neovlašćeno pristupi vašim mejlovima, račinima klijenata ili bankovnim podacima, te podatke može da zloupotrebi na milion načina. Sprečite tako nešto na vreme preventivnim unapređenjem same bezbednosti sajta i sačuvajte reputaciju svoje firme.

Zar se o bezbednosti sajta ne brine hosting provajder?

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo i ujedno jedna velika zabluda. Hosting provajder vam prodaje upravo to: hosting – mesto za vaš sajt. Sam sajt i svi podaci su vaša lična odgovornost. Postoje 2 vrste WordPress hostinga: managed i unmanaged.

  • Unmanaged WordPress hosting

Ovo je uglavnom ono što dobijate kod svih provajdera  – samo hosting.

  • Managed WordPress hosting

Podrazumeva da uz sam hosting dobijete i neko ograničeno održavanje sajta.

Zašto bi baš moj sajt neko hakovao?

99% napada su napadi širokog opsega, npr. program napada na stotine hiljade sajtova odjednom za jednu specifičnu ranjivost koja je nedavno otkrivena. Ukoliko je vaš sajt ranjiv, maliciozan kod se ubacuje i mogu proći meseci, čak i godine pre nego što se prvi simptomi napada pojave. Jedina prava zaštita sajta je redovno održavanje i unapređenje samog koda, kako bi se sve novo-otkrivene ranjivosti što pre pokrile.

Šta mi Vi nudite?

Rredovni update WordPress CMS-a, aktivne teme (templejta) i svih pluginova (dodataka). Zašto je ovo bitno? Svaki put kada se otkrije neka ranjivost u dodacima koje koristite, ona će automatski biti popravljena. Isto važi i za sam WordPress i aktivnu temu.

Briga o vašem domenu i hostingu (podsetnik za obnovu). Nakon što vaš .RS domen istekne možete ga otkupiti u takozvanom Grace periodu po ceni od 14.000 RSD. Sprečite na vreme dodatne troškove i ne dozvolite da vaš domen padne u tuđe ruke.

Automatsko blokiranje sumnjivih zahteva i IP adresa sa lošom reputacijom. Prevencija: sprečite potencione napade na vreme tako što ćete blokirati botove i poznate spamerske IP adrese.

Monitoring sajta i samog hosting servera podrazumeva praćenje odaziva vašeg sajta (HTTP response) na svakih 5 minuta i blagovremeno reagovanje na prvi znak problema.

Pravljenje backup-a (rezervnih kopija) fajlova i baze na dnevnom nivou i čuvanje na bezbednim udaljenim serverima. U slučaju bilo kakvih problema uvek možemo vratiti stanje sajta na bilo koji datum u proteklih 30 dana, odnosno kada je sve na sajtu radilo.

Sprečavanje SPAM komentara, lažnih porudžbina i registracija korisnika sa neispravnim podacima. Ne dozvolite sebi da trošite vreme proveravajući svaku porudžbinu, ispravnost kontakt podataka i druge podatke potrebne za dostavu proizvoda ili usluga.

Besplatna migracija sajta, email adresa i svih vaših mejlova. Ukoliko se odlučite da prebacite sajt kod jeftinijeg ili pouzdanijeg hosting provajdera, besplatno ćemo migrirati sav sadržaj sajta za vas.

I naravno u slučaju da ćelite da uradite neke izmene na sajtu (dodavanje slika, tekstova, vesti, proizvoda, i sločno) imate našeg developera na raspolaganju za čak 2 sata bilo kakvih izmena na vašem sajtu mesečno.

Cena?

5.500 RSD po sajtu / mesečno

Kontaktirajte nas

Popunite formular ispod za besplatnu procenu cene održavanja sajta u skladu sa svim vašim potrebama.


    Za vaš sajt ne postoji ništa bolje od dev. tima

    Osim development tima kome ne plaćate platu i doprinose, već samo po učinku!

    Koristimo kolačiće da vam pružimo bolji doživljaj na sajtu.