Matični broj: 21592315
PIB: 112027601

Izrada i Održavanje Sajta

Izrada web sajta

Izrada sajta doprinosi ozbiljnosti poslovanja. U vreme kada je internet globalno dostupan, većina korisnika proizvode i informacije traži online.
Danas svaka firma mora imati sajt, jer vas potencijalni klijenti neće shvatati ozbiljno ukoliko nemate sopstvenu web prezentaciju.


  Prodajni tim će vam odgovoriti u što kraćem vremenskom roku.
  Imajte u vidu da TATA DATA ceni i poštuje Vašu privatnost, i da će koristiti vaše podatke u svrhu pružanja usluga i da iste neće deliti sa trećim stranama.
  Pre izrade

  Pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja:

  • Koji biste cilj želeli da postignete izradom sajta?
  • Kome biste želeli da se obratite odnosno koja je to ciljna grupa posetilaca?
  • Koje informacije biste želeli da predstavite vašim posetiocima?
  • Koje su to aktivnosti koje biste želeli da posetilac vašeg sajta obavi
   (popuni kontakt formu, prijavi se na email listu, obavi kupovinu, informiše se itd.)
  Šta je bitno da posedujete?

  Pre nego što krenemo za izradom, bilo bi veoma poželjno da već posedujete:

  • Hosting
  • Domen

  Hosting predstavlja uslugu zakupa mesta na serveru na kome će se nalaziti vaš web sajt. Hosting možete zakupiti kod nekog od lokalnih hosting provajdera a plaćanje se vrši na godišnjem ili mesečnom nivou (u zavisnosti od provajdera). Preporučujemo UNLIMITED Hosting.

  Domen predstavlja URL adresu sajta (npr. www.vašsajt.com). Ovu adresu sami birate ali uzmite u obzir da je danas veliki broj URL adresa već zauzet tako da bi o ovoj stavci trebalo razmišljati unapred. Veoma veliki broj firmi zakupljuje ime domena prilikom registracije firme. Naravno, ne razmišljaju svi na ovaj način ali gledajte da domen bude prvi na listi prioriteta ukoliko imate u planu izradu sajta.

  Cena i vreme izrade sajta

  Ovo je jako često pitanje i uglavnom jedno od prvih prilikom inicijalnog razgovora sa klijentima. Uz svo razumevanje za ovakvo pitanje, odgovor zaista nije moguće dati odmah na startu. Svaki sajt je različit i na cenu utiču brojni faktori a par najbitnijih su: obim i kompleksnost posla i vreme utrošeno za izradu.

  Da bi se formirala cena, neophodno je potpuno razumevanje vašeg zahteva. To znači da u inicijalnom razgovoru predstavite što preciznije vaš zahtev i šta je potrebno da se nalazi na sajtu, kakva vrsta sadržaja, koje funkcionalnosti očekujete itd. Ja sam tu da vam dam određene smernice i pomognem u celom procesu

  Održavanje sajta

  Ukoliko ste zainteresovani, nakon izrade sajta možemo nastaviti saradnju kroz uslugu održavanja vašeg sajta. Održavanje može obuhvatati, pored redovnog ažuriranja i testiranja funkcionalnosti nakon istog, i unos novog sadržaja ili izmene postojećeg. Sve zavisi od vaših potreba, obima i vrste aktivnosti koje je potrebno obaviti.

  Preporuka je svakako da se održavanje sajta vrši sa strane web dizajnera/developera. Između ostalog i zbog vrlo čestih promena na samom WordPress-u.

  Imate pitanje?

  Tu smo za sva pitanja u vezi izrade sajta

  Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.
  Slobodno nas pozovite radi bilo kakve konsultacije oko izrade i održavanja sajta.

  Koristimo kolačiće da vam pružimo bolji doživljaj na sajtu.